Snídaně v parfumerii

… delikatesy pro znalce

Noir Toscane La Maison de la Vanille: Mnohem víc rozinka než vanilka

… a také víc ambra než vanilka, než bych od La Maison de la Vanille čekala. Gurmánské Noir Toscane to ale na kráse nijak neubírá. Samotný začátek připomíná ovocnou mísu s přezrálými hrozny, kterým praskají slupičky a vytéká z nich nektar. Parfém se intenzivně roztahuje do okolí, takže můžete získat dojem, že jste to i s jedním střikem přehnali. Poměrně rychle se ale vůně umírňuje a stahuje se zpět ke kůži. Zároveň se z hroznů stávají rozinky (podtitul parfému zní Vanille Raisin) a také sílí ambra plná květinových a medových aromat. Po pár hodinách se na místě rozinek objevují sušené švestky, čímž vůně získává další zajímavé tóny.

Erasmus Engert, prostřednictvím Wikimedia Commons

Ptáte se, kde je tedy ta vanilka? Celou dobu je ve vůni přítomná, ale olfaktoricky poněkud splývá s ambrou. Zřejmě aby se od ní aspoň trochu oddělila, tak je suše prášková, což jí však zároveň brání v plném rozvinutí aromat. Vzniká tím také jakýsi cukrovinkový akcent, jaký bývá v prodejnách pralinek. Lámala jsem si hlavu, jestli je tedy v Noir Toscane kakao, ale myslím, že je pouze tato nezvyklá prášková podoba vanilky. V květinové části parfému, tvořené především osmanthem, je schovaná další sotva postřehnutelná vanilka. Překvapení přijde až po celém dlouhém dni, kdy se na kůži objeví klasické vanilkové aroma na dřevitém základu. Noir Toscane je dobrou volbou, pokud toužíte po nepřeplácané gurmánské vůni, která je sice sladká, ale stále ještě poměrně střízlivá. Navíc oproti mnoha parfémům tohoto typu není ani přes svůj název temná nebo hutná, a to ani v pozdějších fázích vývoje.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.

%d blogerům se to líbí: