Snídaně v parfumerii

… delikatesy pro znalce

Baiser Volé Eau de Parfum Fraiche: Bezejmenná, ale povedená novinka

Jestli v titulku nějak nemůžete pořádně objevit nový název, pak se moc nepletete. Celá novinka spočívá ve slově „Fraiche“, což ještě zvětšuje zmatek. Není to totiž Eau Fraiche, říďounká koncentrace, ale EdP. To slůvko navíc jen naznačuje, že jde o kompozici svěží.

A teď ty dobré zprávy

Je náramně povedená! Přes růžovou barvu flakonu nemá pranic společného s Baiser Volé Lys Rose. Není ovocná. Vrací se k původní verzi celé řady a vychází z ní. Jestli se ptáte, v čem je tedy svěžejší, když už i v Baiser Volé EdP byl cítit vodou nacucaný a křupavě zelený stonek lilie, pak důvěřujte parfumérce Mathilde Laurent. Vymyslela totiž změnu barevného odstínu svěžesti. Je to svěžest růžová, skutečně pocitově, což u lilie trochu překvapí.

Cartier Baiser Vole Fraiche

Růžová veselá lilie. Vážně. Přitom bez falešných nebo laciných tónů. Foto Flickr Hernán Piñera

Jak to  udělala? Oficiálně použila lilii rozporcovanou na dílky, od pylových tyčinek až po základnu stonku. Ve skutečnosti – i když co já vím, jak voní blizna a tyčinky – musela některé dílky nahradit veselejší vegetací. Cítit je hlavně kořeněný karafiát a muškát, taky bazalka. Přesně zapadají, takže dojem je jednolitý a skutečně liliový, jen místo odtažité taftové elegance madame Lilie ovládá náladu tetelivá radostnost. Takovou, jakou ucítíte, když strčíte do skleníku plného řezaných květin a vydechnete áách, to je nádhera. Uvnitř se za sklem sráží takový ten vlhce načechraný obláček, nasycený aromaty stonků, listů, květů, všechno se to prolíná dohromady a lahodí čichu. Tak voní Baiser Volé Eau de Parfum Fraiche. Postupně ubývá bylinné kořeněnosti, ale skleníkový efekt vytrvá až do konce.

Spíž než podle flakonu poznáte tuhle novinku podle krabičky se stužkou a papírovými kvítky. Flakon má efekt zamženého skla, což má zjevně efokovat pocit chladivé svěžesti. Foto Cartier

Spíž než podle flakonu poznáte tuhle novinku podle krabičky se stužkou a papírovými kvítky. Flakon má efekt zamženého skla, což má vyvolávat pocit chladivé svěžesti. Foto Cartier

Intenzita vůně se drží v rozumné úrovni ani málo, ani moc, výdrž slušná. Pro mě je tahle limitka příjemným překvapením a zatím nejpovedenějším kouskem z řady Baiser Volé.

podpis Dzona1

 

 

 

2 comments on “Baiser Volé Eau de Parfum Fraiche: Bezejmenná, ale povedená novinka

  1. Jarka
    30.7.2015

    Miluji lilie, rodina to ví a tudíž jí jako květinu dostávám asi nejčastěji. Pravda, omamná vůně – především té královské, mě potom s ohledem na okolí nutí s vázou chodit po bytě a hledat vhodné místo, kde nebude dusit a obtěžovat.
    Tady spíše než růžovou vidím bílou a zelenou, vůně není ani trochu omamná, vyvolává pocit svěžesti a lehkosti. Bylinnost tam mám docela výraznou, posunuje vůni k čistotě a navozuje vyloženě příjemné až smířlivé pocity.
    Taková vůně dobré nálady, včera mě vyloženě nadchla. Občas je fajn zjistit, že existují i jiné vůně, než ty orientální. Moc děkuji za možnost vyzkoušet i za milou recenzi.

    Líbí se 1 osoba

    • dzona
      31.7.2015

      A já moc děkuju za milou reakci! Lilie jsou na nošení náročné, vlastně jsem se ještě nikdy k žádné neodhodlala, občas přemýšlím o Anais Anais, ale pokaždé to nechám ještě dozrát. Ale tahle Baiser Volé Fraiche se nosí snadno.

      To se mi líbí

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.

Information

This entry was posted on 29.7.2015 by in Cartier, Parfémy and tagged , , , , , , , .